AKTUALNO
Novice
Dogodki
Obvestila

Lepo nam je, da smo skupaj

Datum objave: 06.04.2020

Nastopili so časi, ki so nas ločili, da bi bili varni, zdravi. Vsak na svoj način preživlja "karanteno". Čeprav, se nam je življenje ustavilo, pravzaprav ugotavljamo, kako dragocen je ta čas za naše odnose. Vedno ni lahko, a vsaka rast na trenutke tudi boli, toda vedno po našem trudu doprinese "unikatnost, lepoto" vsakega izmed nas.

V svoji "karanteni" velikokrat poprimem za kitaro ... ja in nastala je pesem. Ko sem jo pisala, so mi bile misli prežete z dogajanjem pri nas v naši državi, drugod po svetu. V mislih vse zgodbe ljudi, ki v tem času žrtvujejo svoja življenja, za življenje drugih. V mislih to, da je v tem obdobju prišlo na plan zavedanje "da smo si dar" in ob vsem tem obilje hvaležnosti. V mislih tudi vsi sodelavci in sodelavke, v hvaležnosti, da stojimo, kjer smo, da radi pridemo v službo in gradimo skupaj. Ni pravljično, saj ni nikjer, a sadovi so dragoceni in veselja je ogromno. Sprejemanje in želja delati dobro je pot, ki vodi. In v mislih vi, dragi starši in vaši otroci. Ne najdem besede, ki bi lahko izrazila tisto lepo, ki ga doživljamo, ko smo skupaj, ko gradimo, ko skupaj z vami hodimo čez stiske, ki so del poti življenja. Vsak otrok, ki plete z nami zgodbo svojega Jaza, pušča v nas veličino življenja, ki ga piše. Vesela sem tega, predvsem pa hvaležna. 

Nisem želela pisati "romana". Želela sem vam samo sporočiti, da ste mi v mislih. Vsi, ki ste kdajkoli bili oziroma vsi, ki ste ali pa še boste pri nas v vrtcu. Ta pesem je za vas. Lepo nam je, da smo skupaj.

Želim nam vsem poguma in upanja, da kmalu pridemo skup'.

Špela B.


Tabor na kmetiji odpovedan

Datum objave: 03.04.2020

Spoštovani starši,

zaradi trenutne situacije je odpovedan Tabor na kmetiji.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


OTROKOM IN STARŠEM SKUPINE SONČEK

Datum objave: 01.04.2020


OTROKOM IN STARŠEM SKUPINE OBLAČEK

Datum objave: 27.03.2020

Pozdravljeni Oblački!

Pozdravljeni starši!

Kar nekaj časa se že nismo videli. Upava, da ste zdravi, polni energije in da se imate kljub vsemu lepo v krogu družine. 

Predno smo ostali doma smo se učili pesmico, ki vam je bila zelo všeč. Da je ne bi pozabili in da naučite še mamico, očka, bratce in sestrice, vam jo pošiljava. In ko se vrnemo, jo bomo skupaj zapeli na ves glas.

Lepo se imejte, veliki in mali Oblački. Pa oglasite se kaj. V mislih ste z nama.

Milena in Luka

Pesmica Kje je luna?

 


OTROKOM IN STARŠEM SKUPINE VETER

Datum objave: 26.03.2020

Pozdravljeni starši in otroci skupine Veter,

Prišla je pomlad, ko se ponavadi mi v vrtcu veselo igramo na naši terasi, igrišču, prepevamo pomladne pesmice, ustvarjamo ali gremo na sprehod v gozd. Letos pa je vse drugače. Prvič so šole in vrtci zaprli svoja vrata. Verjameva, da je to marsikomu od vas povzročilo veliko težav pri organizaciji varstva za otroke.

Močno si želiva, da se kmalu vidimo, družimo, igramo, pojemo in smejemo. Do takrat pa ostanite zdravi in pazite nase in na svoje najbližje.

Se še spomnite, ko smo šli za ves dopoldan v gozd in si v oddelek prinesli žafrane, da smo jih posadili v zemljo in jim zapeli ter zaplesali pomladno pesem:

ŽAFRAN (M. Voglar)

Ko sonce pomladno posije,

žafranček iz zemlje priklije:

"Žafranček, žafran,

dober dan!"

"Žafranček, žafran,

dober, dan!"

Marjetka in Kristina


PESEM IZ VRTCA ZARJA

Datum objave: 25.03.2020

Bi morala razsajati ljubezen,

pa je prišla do nas bolezen.

Korona njeno je ime,

domov pregnala nas je vse.

Je v vrtcu prazno in tihó,

kot do zdaj nikoli ni bilo.

Želimo hitro si nazaj,

da v vrtcu spet bo direndaj.

Za zdaj pa dobro se držite,

predvsem pa: zdravi ostanite!

Avtor neznan

 

 

 

 


UPOŠTEVANJE PRIPOROČENE RAZDALJE

Datum objave: 12.03.2020


KAJ JE KORONAVIRUS?

Datum objave: 12.03.2020


SAMOIZOLACIJA SOROJENCEV

Datum objave: 11.03.2020

Spoštovani starši,

s strani Občine Kamnik smo bili obveščeni, da skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, sorojenci učencev Osnovne šole Frana Albrehta ostajajo doma.

Prosimo vas da otrok, katerih starejši bratje in sestre obiskujejo OŠ Frana Albrehta, ne pripeljete v vrtec. O nadaljnjih korakih vas bomo obveščali.

Hvala za razumevanje.


Juri Muri v Afriki

Datum objave: 03.03.2020

Danes so si vsi otroci vrtca Zarja ogledali predstavo Juri Muri v Afriki (v izvedbi Gledališča Uš). 

Juri Muri v Afriki je pravljica slovenskega pisatelja Toneta Pavčka (O fantu, ki se ni maral umivati). Prvič je izšla v obliki slikanice leta 1988 v zbirki Velike slikanice. Ilustrirala jo je Marjanca Jemec Božič.

O vsebini pravljice in o današnji izkušnji pa vam bodo zagotovo z veseljem pripovedovali vaši otroci, le prisluhnite jim.  

Predstavo za vse otroke vrtca smo financirali iz izkupička prostovljnih prispevkov na sejmarjenju v decembru 2019.