AKTUALNO
Novice
Dogodki
Obvestila

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Datum objave: 15.11.2019

V petek, 15. 11. 2019 smo v vrtcu Zarja imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Na zajtrk smo povabili tudi predstavnike sveta staršev, ki so se z veseljem odzvali  povabilu. Naši kuharji so se tako kot vsako leto tudi letos zelo potrudili in nam s čudovito dekoracijo okrasili jedi. Današnji slovenski zajtrk so sestavljale jedi slovenskega izvora in sicer: domače mleko iz kmetije Jamšek, maslo Ljubljanskih mlekarn d. d., Ljubljana, med čebelarstva  Pislak in domač pirin kruh s kmetije Pr Brlič. Za dopoldansko malico pa smo imeli domača jabolka s kmetije Kovačič.

V spodnji avli  pa smo si ogledali  lokalno pridelana živila ter se spomnili tudi na našo kranjsko čebelo.


Zaključek projekta PlurAlps

Datum objave: 29.10.2019

V petek, 25.10.2019 je v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik potekal zaključni dogodek pilotnih aktivnosti projekta PlurAlps, projekta pri katerem je aktivno sodeloval tudi naš vrtec.

V okviru omenjenga projekta smo v letu 2018 prejeli posebno priznanje za izvedene dejavnosti znotraj našega projekta Jezik: moj, tvoj, naš. Tekom izvajanja pilotnih aktivnosti projekta pa so se zvrstili tudi mnogi drugi dogodki, nazadnje strokovni posvet o vključevanju raznolikosti. 

Več o samem zaključku pa si lahko preberete tukaj. 


MESEC OTROKA SMO ZAKLJUČILI Z ROJSTNIM DNEM VRTCA

Datum objave: 25.10.2019

V našem vrtcu teden otroka, ki poteka vsako leto v oktobru, razširimo kar na cel mesec oktober. Za otroke in starše pripravimo različne dejavnosti in aktivnosti, ki se zvrstijo tako v dopoldanskem, kot tudi popoldanskem času. V tem času nas obiščejo mnogi zunanji izvajalci, skupine in društva, ki nam predstavijo svoje delo.

V letošnjem oktobru je bilo pestro - potekala je zdravstvena vzgoja za predšolske otroke, otroci in starši so se udeležili Veronikinega teka v Kamniku, otroci so v našem senzornem vrtu odtekli jesenski kros, raziskovali igrišče s pomočjo fotoorientacije, obiskali GSŠRM in tam nastopali v okviru projekta LETS (Erasmus+) v angleškem znakovnem jeziku...

Za strokovne delavce smo pripravili Posvet o vključevanju raznolikosti v Mekinjskem samostanu. Otroke je obiskala ga. Sabina s Pravljičnim kovčkom, predstavili so se nam člani Folklorne skupine Kamnik, v okviru evakuacijske vaje so nas obiskali gasilci PGD Kamnik, telovadili in gibali smo se z našimi dedki in babicami v Simbiozi GIBA, starši ste se udeležili pogovornega kroga v okviru Šole dialoga...

Danes, 25.10.2019 pa smo vsi skupaj praznovali 9. rojstni dan vrtca Zarja.

Vse najboljše!

p.s.: še na tortice pri kosilu počakamo in popoln dan, kar cel mesec, je za nami :) 


Prvi dan Simbioze GIBA 2019

Datum objave: 15.10.2019

V tem tednu že šesto leto zapored poteka Simbioza GIBA 2019, prostovoljski projekt, ki povezuje vse generacije od -9 mesecev do 100+ po celi Sloveniji. Projekt združuje ideje medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne vadbe, preko katerih ozavešča ter promovira zdravo in aktivno življenje za vse generacije v vseh življenjskih obdobjih.

Letošnja akcija na kateri kot lokacija izvajanja aktivnosti sodelujemo tudi mi, bo postregla z rekordnim številom raznovrstnih možnosti gibanja. Danes so k nam prišli dedki in babice, ki so se skupaj z otroki gibali v telovadnici ali se podali na sprehod v okolico vrtca. Bilo je tudi nekaj časa za igro, spoznavanje igralnice in skupno malico. 

Skupaj smo preživeli prekrasno dopoldne in se ob tem neizmerno veselili!

 


Kdaj je knjiga most med kulturami?

Datum objave: 11.10.2019

Kdaj je knjiga most med kulturami?

Kamnik, Mekinjski samostan, 10. 10. 2019.

Ponosni smo, da smo bili dobri partnerji v pilotnem projektu PlurAlps in smo prepričani, da smo prispevali k mostovom med kulturami. Verjamemo, da so mostovi postavljeni in verjamemo, da so se sprehodi preko mostov šele začeli. Še enkrat hvala vsem, ki ste bili del tega projekta in včerajšnjega dogodka.

Več o samem dogodku pa si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Facebook - objava Marijance Ajše Vižintin

T e D n i (K) Občine - Strokovni posvet o vključevanju raznolikosti

 


NASTOP OTROK NA GSŠRM

Datum objave: 10.10.2019

Otroci iz oddelka Kapljica so se v torek, 8.10.2019 udeležili zaključne prireditve projekta Erasmus+ LETS, ki je potekala na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik. Otroci so zapeli dve pesmi v angleškem in znakovnem jeziku, saj smo kot vrtec bili del projekta ter s tem otroke spoznali z angleškim znakovnim jezikom.

 

Več o samem dogodku


Simbioza GIBA 2019 v našem vrtcu

Datum objave: 07.10.2019

V tednu med 14. in 21. oktobrom 2019 bomo skupaj z udeleženci že šesto leto zapored povezali vse generacije od -9 mesecev do 100+ po celi Sloveniji skozi nacionalni prostovoljski projekt Simbioza Giba 2019. Projekt združuje ideje medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne vadbe, preko katerih ozavešča ter promovira zdravo in aktivno življenje za vse generacije v vseh življenjskih obdobjih.

Letošnja akcija na kateri kot lokacija izvajanja aktivnosti sodelujemo tudi mi, bo postregla z rekordnim številom raznovrstnih možnosti gibanja, zato smo prepričani, da bo vsak izmed nas lahko našel aktivnost v kateri se bo lahko brezplačno preizkusil, utrdil svoje zdravje in preživel kakovosten čas v izmenjavanju izkušenj različnih generacij.

Splošna vadba, pohod, tek, plavanje, igre z žogo, kolesarjenje, plavanje, ples, dvoranski šport, planinarjenje… SIMBIOZA GIBA PODPIRA PRAV VSE OBLIKE GIBALNE KULTURE, REKREACIJE, ŠPORTNE REKREACIJE IN ŠPORTA. Vabimo vas, da si na Simbiozini spletni strani pogledate nabor lokacij, ki jih ponujajo, se za tip aktivnosti odločite, nato pa se na vadbo še prijavite: preko telefonske številke 040336311, preko njihove spletne strani https://www.simbiozagiba.com (prijava za udeležence).

ZA AKTIVNOSTI V OKVIRU PROJEKTA V NAŠEM VRTCU, POVPRAŠAJTE STROKOVNE DELAVCE V ODDELKU ALI PIŠITE NA: svetovalno.delo@vrteczarja.si 

Veselimo se gibanja z vami!

Gibanje je življenje in življenje je gibanje - vseh 365 dni v letu!

 


JEDILNIK ZA EN DAN - NOVEMBER

Datum objave: 07.10.2019

Dragi starši, ponovno vabljeni k soustvarjanju našega jedilnika!

Vabimo vas, da nam vsak mesec pošljete vaše ideje/recepte za obroke na jedilniku v našem vrtcu – zajtrk, kosilo in popoldanska malica.

Izmed vseh prispelih predlogov bo komisija izbrala enega, ki bo uvrščen na jedilnik v prihodnjem mesecu. Dan, ko bo izbrani predlog uvrščen na jedilnik, bomo izbrali v vrtcu.

Predloge nam pošljite na e-mail svetovalno.delo@vrteczarja.si ali kot zasebno sporočilo na FB strani vrtca Zarja.

Predloge zbiramo do 14.10.2019.

Predlog bo na jedilnik uvrščen v mesecu NOVEMBRU.

Veselimo se vaših idej in predlogov in komaj čakamo, da vidimo kaj bi pripravili vi!

Kaj morate vedeti in upoštevati predno nam pošljete vaše ideje?

-              Predlog mora vsebovati recept za zajtrk in kosilo ter predlog popoldanske malice.

-              Za vsak obrok mora biti zapisan recept (sestavine, potek priprave).

-              Upoštevajte, da v vrtcu pripravljamo obroke za cca. 220 otrok in odraslih.

-              Pri pripravi obrokov smo omejeni s ceno 2,0€/otroka/dan.

-              Upoštevajte letni čas oziroma dostopnost živil/sestavin.

-              V vrtcu zagotavljamo pestro in zdravo prehrano, uporabljamo malo soli, čaj sladkamo z medom.

-              V vrtec so vključeni otroci, ki imajo s strani zdravnika predpisane diete, ki jih moramo upoštevati.


TEDEN/ MESEC OTROKA

Datum objave: 07.10.2019

V našem vrtcu teden otroka obeležujemo kar ves mesec. V oktobru se bo zvrstilo veliko zanimivega.

 


Evropski teden mobilnosti

Datum objave: 19.09.2019

Tako kot vsako leto, so se tudi tokrat starejše skupine iz vrtca Zarja udeležile delavnic v
sklopu Evropskega tedna mobilnosti v centru Kamnika. Tam so si ogledali gasilsko vozilo in
klešče za reševanje iz avtomobila, reševalno vozilo in opremo, policijsko čelado, palico, lisice
in zapor v policijskem vozilu. Pred parkom Evropa so se otroci lahko preizkusili v plezanju in
spoznali gorske reševalce ter psa Lakija. Najbolj pogumni pa so se lahko preizkusili tudi v
skakanju s smučmi in vožnji s poganjalci. Otroci so preživeli lepo in zanimivo dopoldne.

Novica je objavljena tudi na: Kamnik Info in na spletni strani Občine Kamnik.