AKTUALNO
Novice
Dogodki
Obvestila

ZAHVALA ZA PARTNERSTVO PRI MEDNARODNEM LIKOVNEM NATEČAJU RAZISKUJEMO SENZORIKO 2019- VRTI SE

Datum objave: 18.03.2019

Spoštovani partner,

 

Iskreno se vam zahvaljujemo za vaš materialni prispevek ob organizaciji likovnega natečaja Raziskujemo senzoriko  2019. Tudi z vašo pomočjo smo uspeli izpeljati natečaj in razstavo Vrti se ter njeno otvoritev tako, kot smo si želeli.

 

Letos je na naš natečaj prispelo 844 likovnih del iz cele Slovenije ter sosednjih držav: Italija, Avstrija, Hrvaška. Razstavili smo preko 97 najboljših likovnih del po odločitvi strokovne komisije. Razstavo si do 14. aprila 2019, lahko ogledate v Galeriji Doma kulture, Kamnik. 

Lep pozdrav

 

Jelka Golob

Direktorica vrtca Zarja

 


OTVORITEV LIKOVNE RAZSTAVE VRTI SE

Datum objave: 15.03.2019

Na naši spletni strani v zavihku Likovni natečaji, si lahko preberete nekaj utrinkov z včerajšnje slavnostne otvoritve likovne razstave Vrti se, ki je potekala v Domu kulture Kamnik.

Na povezavi boste našli fotografije z dogodka in spletni katalog likovnih del avtorjev, ki so prejeli zlata in bronasta priznanja.

 


PUSTNA ZABAVA

Datum objave: 05.03.2019

Danes je pustni torek in v našem vrtcu je že od jutra veselo, pisano in norčavo. Najprej so v kuhinji zadišali domači krofi, s katerimi se bomo posladkali pri kosilu. 

Dopoldan pa smo preživeli plesno in igrivo, ob super glasbi, ki nam jo je vrtel DJ osliček. Za nami je krasna pustna zabava na kateri so bile princese, super junaki, pikapolonice, klovni, policaji, zmajčki, mačke, zajci in še in še... 


VPIS V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2019-2020

Datum objave: 21.02.2019

Vabimo vas k vpisu otrok v naš vrtec, za šolsko leto 2019/20.

Več informacij o poteku vpisa lahko najdete TUKAJ.


JOGA ZA OTROKE

Datum objave: 18.02.2019

Jogo v dnevnem programu izvajamo že peto šolsko leto. Letošnje šolsko leto so se z jogo spoznavali otroci iz oddelkov Zarja in Mavrica. Jogijske urice je vodila Maruša Pfajfar, certificirana učiteljica joge.

Joga otroke pomirja, pomaga zgraditi potrpežljivost, vzdržljivost in empatijo do drugih živih bitij, povečuje vztrajnost, notranjo trdnost… Tovrstno izvajanje joge v dopoldanskem času je pozitivno in koristno za otroke. S pomočjo zgodb in pravljic pa vse skupaj postane tudi zabava. Vaje, ki so jih otroci spoznali bodo lahko izvajali v oddelkih skozi celo leto. 


OGLED PREDSTAVE - OD KOD SI, KRUHEK?

Datum objave: 11.02.2019

Danes je pol vrtca, dobesedno, odšlo v Dom kulture Kamnik, kjer so si ogledali predstavo z naslovom Od kod si, kruhek? v izvedbi gledališča UNIKAT. Otroci iz oddelkov Oblaček, Zarja, Mavrica, Sonček in Zvezdica so bili nad predstavo navdušeni, saj so v njej tudi aktivno sodelovali. 


ZAHVALA ZA PROSTOVOLJNE PRISPEVKE

Datum objave: 24.01.2019


JEDILNIK ZA EN DAN - februar

Datum objave: 10.01.2019

JEDILNIK ZA EN DAN

 

Dragi starši, vabljeni k soustvarjanju našega jedilnika!

 

Z novim šolskim letom uvajamo novost na področju prehrane v vrtcu. Zaznavamo vašo željo po večji vključitvi tudi na področju prehrane, ki jo v vrtcu zagotavljamo za vaše otroke. Prav zato smo pripravili nov izziv tako za vas, kot tudi za nas. 

Vabimo vas, da nam vsak mesec pošljete vaše ideje/recepte za obroke na jedilniku v našem vrtcu – zajtrk, kosilo in popoldanska malica.

Izmed vseh prispelih predlogov bo komisija izbrala enega, ki bo uvrščen na jedilnik v prihodnjem mesecu. Dan, ko bo izbrani predlog uvrščen na jedilnik, bomo izbrali v vrtcu.

 

Predloge nam pošljite na e-mail svetovalno.delo@vrteczarja.si ali kot zasebno sporočilo na FB strani vrtca Zarja.

Predloge zbiramo do 17.1.2019. Predlog bo na jedilnik uvrščen v februarju.

Veselimo se vaših idej in predlogov in komaj čakamo, da vidimo kaj bi pripravili vi!

 

Kaj morate vedeti in upoštevati predno nam pošljete vaše ideje?

-        Predlog mora vsebovati recept za zajtrk in kosilo ter predlog popoldanske malice.

-        Za vsak obrok mora biti zapisan recept (sestavine, potek priprave).

-        Upoštevajte, da v vrtcu pripravljamo obroke za cca. 220 otrok in odraslih.

-        Pri pripravi obrokov smo omejeni s ceno 2,0 €/otroka/dan.

-        Upoštevajte letni čas oziroma dostopnost živil/sestavin.

-        V vrtcu zagotavljamo pestro in zdravo prehrano, uporabljamo malo soli, čaj sladkamo z medom.

-        V vrtec so vključeni otroci, ki imajo s strani zdravnika predpisane diete, ki jih moramo upoštevati.


NASTOP PEVSKEGA ZBORA NA GSŠRM

Datum objave: 21.12.2018

Oddelki Zarja, Mavrica, Sonček in Zvezdica so se odpravili na Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, kjer so imeli nastop s pevskim zborom. Vsi oblečeni v barve vrtca so s svojimi glasovi in nastopom prevzeli vse poslušalce, ki jih ni bilo malo. Otroci so zapeli 3 pesmice, med njimi tudi Twinkle Twnikle Little Star, ki vsebuje elemente znakovnega jezika, ki so se ga otroci naučili v sklopu programa ERASMUS+, projekta LETS – v sodelovanju z GSŠRM Kamnik. Poslušalci so nas nagradili z velikim aplavzom.

Pred nastopom so otroci svoje glasilke ogreli v zaodrju. 

 


Sovica Oka in dedek Mraz

Datum objave: 19.12.2018

Danes je bilo v vrtcu zelo pravljično in praznično, saj smo si najprej ogledali predstavo Sovica Oka, ki so jo pripravili naši vzgojitelji in nas je navdušila.

Potem pa nas je obiskal še dedek Mraz. Popolno presenečenje! Imel je darila za vsak oddelek našega vrtca. Poleg daril, ki so jih v oddelke odnesli otroci pa je nekaj škatel pustil še v pedagoški sobi. V škatlah se skrivajo igrače, ki se bodo v prvih spomladanskih dneh znašle v peskovniku. Nekaj pa jih gre v narovoslovni kabinet, kjer bodo na voljo vsem otrokom. 

Z dedkom Mrazom smo zapeli nekaj pesmic in vzdušje je bilo čarobno!