AKTUALNO
Novice
Dogodki
Obvestila

V vrtcu Zarja ponovno smeh in igra - oddelek Zarja

Datum objave: 28.05.2020

V oddelku Zarja smo veseli, ker smo lahko spet skupaj.

V teh dneh veliko raziskujemo: v gozdu delamo utrdbe, nabrali smo smrekove vršičke in naredili sirup, se odpravili do mesta, se ob Kamniški Bistrici igrali z vodo in uredili gredico v našem senzornem vrtu.

Upamo, da se kmalu vidimo še z ostalimi otroki in ujamemo kakšen skupen trenutek, saj bo september za večino poln novih (šolskih) izzivov.

Lepo vas pozdravljamo.


RAZISKUJEMO SENZORIKO 2020 - ZVOKI TRADICIJE

Datum objave: 26.05.2020

Letošnje leto je posebno. Tudi nam se ni izšlo povsem po načrtih. Čeprav razstava najboljših likovnih izdelkov prispelih na natečaj, v Galeriji DK Kamnik stoji, otvoritve nismo izpeljali.

Zahvaljujemo se vsem 544 avtorjem, ki so s svojimi likovnimi izdelki sodelovali na našem natečaju. Posebna zahvala njihovim mentorjem.

Veseli smo, da so se nam tudi letos pridružili partnerji, ki so omogočili, da lahko izročimo materialne nagrade ustvarjalcem, z zlatimi priznanji nagrajenih likovnih izdelkov.

 

Priznanja, pohvale in nagrade letos pošiljamo po pošti. Iskreno čestitamo.

Vabimo vas na ogled virtualnega kataloga na naši spletni strani (www.vrteczarja.si/likovni-natecaji/raziskujemo-senzoriko-2020--zvoki-tradicije.html).

Zaradi okoliščin v letošnjem letu prejetih likovnih izdelkov izjemoma ne bomo vračali.

 

V upanju, da se kmalu srečamo, vam želimo veliko veselja ob raziskovanju in ustvarjanju.


DONACIJA PODJETJA HELIOS KEMOSTIK D.O.O.

Datum objave: 20.05.2020

Danes nas je, v spremstvu ge. Lee Logar iz občine Kamnik in mag. Matjaža Srše, poveljnika Civilne zaščite občine Kamnik, obiskal g. Gregor Zupan predstavnik podjetja HELIOS KEMOSTIK d.o.o. z namenom predaje razkužilnega sredstva za roke in površine HELIOS.

V podjetju HELIOS KEMOSTIK želijo z donacijo razkužilnega sredstva za roke in površine HELIOS, prispevati k zagotavljanju večje varnosti ob vračanju otrok in zaposlenih v vzgojno - izobraževalne ustanove, kar dokazuje da med epidemijo ni bila pozabljena empatija.

Podjetju HELIOS KEMOSTIK d.o.o., se iskreno zahvaljujemo.


V vrtcu Zarja ponovno smeh in igra

Datum objave: 18.05.2020

Veselje ob ponovnem snidenju s prijatelji nam je polepšalo še sončno vreme, ki smo ga izkoristili za sprehod do gozda, ter za raziskovanje in igro v senzornem vrtu. 

 


Lepo nam je, da smo skupaj

Datum objave: 06.04.2020

Nastopili so časi, ki so nas ločili, da bi bili varni, zdravi. Vsak na svoj način preživlja "karanteno". Čeprav, se nam je življenje ustavilo, pravzaprav ugotavljamo, kako dragocen je ta čas za naše odnose. Vedno ni lahko, a vsaka rast na trenutke tudi boli, toda vedno po našem trudu doprinese "unikatnost, lepoto" vsakega izmed nas.

V svoji "karanteni" velikokrat poprimem za kitaro ... ja in nastala je pesem. Ko sem jo pisala, so mi bile misli prežete z dogajanjem pri nas v naši državi, drugod po svetu. V mislih vse zgodbe ljudi, ki v tem času žrtvujejo svoja življenja, za življenje drugih. V mislih to, da je v tem obdobju prišlo na plan zavedanje "da smo si dar" in ob vsem tem obilje hvaležnosti. V mislih tudi vsi sodelavci in sodelavke, v hvaležnosti, da stojimo, kjer smo, da radi pridemo v službo in gradimo skupaj. Ni pravljično, saj ni nikjer, a sadovi so dragoceni in veselja je ogromno. Sprejemanje in želja delati dobro je pot, ki vodi. In v mislih vi, dragi starši in vaši otroci. Ne najdem besede, ki bi lahko izrazila tisto lepo, ki ga doživljamo, ko smo skupaj, ko gradimo, ko skupaj z vami hodimo čez stiske, ki so del poti življenja. Vsak otrok, ki plete z nami zgodbo svojega Jaza, pušča v nas veličino življenja, ki ga piše. Vesela sem tega, predvsem pa hvaležna. 

Nisem želela pisati "romana". Želela sem vam samo sporočiti, da ste mi v mislih. Vsi, ki ste kdajkoli bili oziroma vsi, ki ste ali pa še boste pri nas v vrtcu. Ta pesem je za vas. Lepo nam je, da smo skupaj.

Želim nam vsem poguma in upanja, da kmalu pridemo skup'.

Špela B.


Tabor na kmetiji odpovedan

Datum objave: 03.04.2020

Spoštovani starši,

zaradi trenutne situacije je odpovedan Tabor na kmetiji.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


OTROKOM IN STARŠEM SKUPINE SONČEK

Datum objave: 01.04.2020


OTROKOM IN STARŠEM SKUPINE OBLAČEK

Datum objave: 27.03.2020

Pozdravljeni Oblački!

Pozdravljeni starši!

Kar nekaj časa se že nismo videli. Upava, da ste zdravi, polni energije in da se imate kljub vsemu lepo v krogu družine. 

Predno smo ostali doma smo se učili pesmico, ki vam je bila zelo všeč. Da je ne bi pozabili in da naučite še mamico, očka, bratce in sestrice, vam jo pošiljava. In ko se vrnemo, jo bomo skupaj zapeli na ves glas.

Lepo se imejte, veliki in mali Oblački. Pa oglasite se kaj. V mislih ste z nama.

Milena in Luka

Pesmica Kje je luna?

 


OTROKOM IN STARŠEM SKUPINE VETER

Datum objave: 26.03.2020

Pozdravljeni starši in otroci skupine Veter,

Prišla je pomlad, ko se ponavadi mi v vrtcu veselo igramo na naši terasi, igrišču, prepevamo pomladne pesmice, ustvarjamo ali gremo na sprehod v gozd. Letos pa je vse drugače. Prvič so šole in vrtci zaprli svoja vrata. Verjameva, da je to marsikomu od vas povzročilo veliko težav pri organizaciji varstva za otroke.

Močno si želiva, da se kmalu vidimo, družimo, igramo, pojemo in smejemo. Do takrat pa ostanite zdravi in pazite nase in na svoje najbližje.

Se še spomnite, ko smo šli za ves dopoldan v gozd in si v oddelek prinesli žafrane, da smo jih posadili v zemljo in jim zapeli ter zaplesali pomladno pesem:

ŽAFRAN (M. Voglar)

Ko sonce pomladno posije,

žafranček iz zemlje priklije:

"Žafranček, žafran,

dober dan!"

"Žafranček, žafran,

dober, dan!"

Marjetka in Kristina


PESEM IZ VRTCA ZARJA

Datum objave: 25.03.2020

Bi morala razsajati ljubezen,

pa je prišla do nas bolezen.

Korona njeno je ime,

domov pregnala nas je vse.

Je v vrtcu prazno in tihó,

kot do zdaj nikoli ni bilo.

Želimo hitro si nazaj,

da v vrtcu spet bo direndaj.

Za zdaj pa dobro se držite,

predvsem pa: zdravi ostanite!

Avtor neznan