Danes je Dan slovenskega športa, zato so otroci v igralnicah izdelali plakate, se pogovarjali o različnih športih in športnikih, njihovih dosežkih ter vsi po vrsti ugotovili, da je šport resnično pomemben za vse nas.

V dopoldanskem času se je naš  vrtec spremenil v pravo športno vas. Vsi oddelki smo na zunanjih površinah izvajali različne oblike športa.

Ozko klop v peskovniku smo izkoristili za razvijanje ravnotežja, v senzornem vrtu so otroci izvajali met žogic v daljino, pri čemer so razvijali moč in preciznost.

Med plezanjem so otroci potiskali balon in mu na ta način pomagali priti na drugo stran plezala. Spet drugi so premagovali mrežo, ki jo je spletel skrivnostni pajek in pri tem neizmerno uživali.

Tek čez ovire, kjer  so otroci razvijali eksplozivno moč ter vztrajnost, je še posebej navdušil, saj so vrstniki tako glasno spodbujali drug drugega, da je bil uspeh neizogiben.

Kolesarji so danes vozili brez prehitevanja, saj so si želeli predvsem sodelovati.

Kljub temu, da se pričenja jesen, so otroci želeli prikazati zimski šport. S »smučmi« so se spuščali po hribu z umetno travo in vsem je šlo odlično. Ravnotežje in koordinacijo so dodobra usvojili.

Skratka, danes je bil v vrtcu Zarja zares športno obarvan dan.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja