V Domu kulture Kamnik je bila danes na sporedu dramsko lutkovna predstava za otroke in tudi starejše z naslovom Deklica in kapitan. Predstava je nastala s finančno pomočjo občine Kamnik ter v koprodukciji Doma kulture Kamnik. Na povabilo programske vodje Doma kulture Kamnik, so se otroci oddelkov Veter, Zvezdica, Lunica in Oblaček ponovno srečali z uprizoritveno umetnostjo.

Otroci iz predstave v predstavo zorijo kot gledalci in so že dodobra osvojili bonton v gledališču. Predšolsko obdobje je čas silovitega razvoja, ko otroci tkejo možganske povezave z veliko naglico in domiselnostjo, reči med sabo povezujejo in jih prepletajo s preteklimi izkušnjami. Pozitivne izkušnje tako vztrajno odpirajo vrata tudi v svet umetnosti.

Gledališka igralca Uroš Potočnik in Luna Ornik sta na oder stopila v vlogi slikopleskarjev z nalogo, da prebelita gledališče. Med njunim delom, ki je odrasle gledalce spomnilo na risanko »A je to«, so stvari krenile v svojo smer. Zaščitna folija je postala morje, različna orodja figure in dolgočasna »malarija« je oživela, ko sta se v središču dogajanja, sredi razburkanega morja, znašla deklica Čopka in kapitan Valček.

Zgodba, v kateri ni manjkalo smeha in glasbe se je razpletla v srečen konec, ko je kit rešitelj spet plaval po širnih morjih.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja