LIKOVNI NATEČAJI
Nazaj na likovne natečaje

RAZISKUJEMO SENZORIKO 2019 - VRTI SE

Datum objave: 18.09.2018

Katalog izbranih otroških likovnih del likovnega natečaja "Raziskujemo senzoriko 2019 - VRTI SE"

 

 

 

 

OTVORITEV LIKOVNE RAZSTAVE VRTI SE

 

Včeraj, 14.3.2019 je v Domu kulture Kamnik potekala slavnostna otvoritev razstave izbranih likovnih del mednarodnega likovnega natečaja Raziskujemo senzoriko 2019 Vrti se. V vrtcu Zarja smo likovni natečaj tokrat razpisali že tretjič, prvič pa je bil natečaj mednaroden. Prejeli smo 844 likovnih del iz 79 različnih vrtcev in osnovnih šol iz cele Slovenije, iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske.

Na ogled so postavljena, po mnenju strokovne komisije, najboljša otroška likovna dela, ki so prispela na natečaj. Strokovna komisija v sestavi: dr. Uršula Podobnik, višja predavateljica za področje likovne pedagogike, UL Pedagoška fakulteta, Saša Bučan, umetnostna zgodovinarka, kustosinja v Galeriji Mihe Maleša v Kamniku, in Zdenka Brglez Trtnik, prof. likovne umetnosti, vzgojiteljica v Zasebnem vrtcu Zarja Kamnik, je izmed vseh razstavljenih likovnih izdelkov nagradila tri sklope likovnih del znotraj treh starostnih skupin. Nagrajena dela izstopajo v interpretacijski izvedbi dane teme, kakovostni izvedbi izbrane likovne tehnike in v suverenosti likovne poteze. 

Na otvoritvi sta nas pozdravila Jelka Golob, direktorica vrtca Zarja in Matej Slapar, župan Občine Kamnik. Nagrajence in njihove mentorje je nagovorila tudi članica strokovne komisije dr. Uršula Podobnik, višja predavateljica za področje likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti. Sledila je podelitev nagrad in priznanj najboljšim. Celoten dogodek pa je zaokrožil nastop Folklorne skupine vrtca Zarja, ki je pripravila 3 nastope. Ob spremljavi harmonike (Blaž Narat) so zaplesali plese Židana marela, Mlin in Rašpla. Na nastop so se pripravljali pod mentorstvom in vodstvom Lucije Rifel, članice Folklorne skupine Kamnik in vzgojiteljicama Mileno Urankar in Anjo Pirc. 

 

Slavnostna otvoritev likovne razstave se je zaključila s pogostitvijo v prijetnem in pozitivnem vzdušju. Pogostitev sta pripravila Damjan Baloh in Jožica Jakolič, kuharja v vrtcu Zarja. 

 

Razstava bo na ogled do 14. aprila 2019.

V času prireditev in v uradnih urah Doma kulture Kamnik:

pon., tor., pet.: 10.00 – 12.00

sre., če.: 14.00 – 18.00

Dodatne informacije T: 018397606

O dogodku si lahko preberete tudi tukaj in tukaj.

Do galerije slik lahko dostopate tukaj.

 

Otvoritev razstave Vrti se s katero zaključujemo omenjeni mednarodni likovni natečaj, bo v četrtek, 14. marca 2019, ob 18. uri v  Galeriji Doma kulture Kamnik.

 

Na otvoritvi bomo podelili priznanja vsem avtorjem razstavljenih likovnih del in njihovim mentorjem.

Izstopajoči avtorji, po izboru strokovne komisije, bodo poleg priznanj prejeli tudi praktične nagrade.

Seznam razstavljenih in najboljših likovnih del najdete tukaj:

Seznam nagrajencev (zlata priznanja) in Seznam razstavljenih del (bronasta priznanja)

 

Razstava bo na ogled do 14. aprila 2019.

V času prireditev in v uradnih urah Doma kulture Kamnik:

pon., tor., pet.: 10.00 – 12.00

sre., če.: 14.00 – 18.00

Dodatne informacije T: 018397606

Vstop prost!

Nerazstavljene likovne izdelke boste lahko prevzeli na otvoritvi razstave ali do 16. aprila 2019, na sedežu vrtca Zarja, Perovo 28, 1241 Kamnik, po predhodni najavi po e-pošti na: tajnistvo@vrteczarja.si ali na telefonski številki 059075300, od ponedeljka do petka od 8.00 do 15.00.

Likovnih izdelkov ter praktičnih nagrad ne bomo pošiljali po pošti.