Lunice imamo v zadnjem času prav posebno nalogo. Vsak izmed nas ima prijatelja ali več prijateljev, vendar smo ugotovili, da se imamo še veliko za naučiti o tem kaj je to prijateljstvo in o prijaznosti na sploh. Tako smo pričeli z raziskovanjem kako vse smo lahko prijazni, komu vse lahko pomagamo in kaj vse lahko naredimo, da nekomu polepšamo dan. S tem namenom smo se Lunice veliko pogovarjale kako smo lahko prijazni in tako je nastal naš “vulkan prijaznosti”.

Prav tako smo ostalim otrokom zaigrali lutkovno predstavo Zeleni dežnik ter se z njimi poigrali in se skupaj družili.

Nato pa smo neko sredino jutro prejeli vabilo. Naša direktorica Darja je opazila kako zelo se trudimo za ljudi okoli nas, zato nas je povabila k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Imeli smo pravi sestanek o akciji ter na koncu tudi narisali risbice, ki smo jih poklonili skupaj z zvezki za nekoga, ki bo to res potreboval. Vsak izmed nas se je potrudil in narisal nekaj, za kar je verjel, da bo tistemu otroku polepšalo dan.

Ugotovili smo, da če pomagamo drugim se tudi sami pri tem počutimo odlično in tako je to dobro za vse. Prav zagotovo nadaljujemo v tej smeri.

Vabljeni, da se Lunicam na misiji pridružite tudi vi: Akcija – pokloni zvezek

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja