Se kdaj ustavite in poslušate reko? Otroci iz skupine Meglica smo v tednu pred počitnicami nekaj več pozornosti namenili reki. Za začetek smo se, kot že ničkolikokrat prej, odpravili na sprehod ob njenem bregu. Njeno šumenje nas kar nagovarja k temu. Zaslišimo jo takoj, čim stopimo na zunanjo ploščad našega vrtca. Tokrat smo jo poslušali z zaprtimi očmi in poleg njenega šumenja  smo prepoznati še vesele glasove otrok iz sosednje skupine, ki so grabili listje.

Med sprehodom smo opazili, da je reka na nekaterih delih še posebej glasna. Ugotovili smo, da je glasnejša tam, kjer se nahaja rečni slap. Opazili smo, da po njej plavajo jesenski listki pa veje in trava ter da je voda umazana, ker je ponoči deževalo. Če nas kdo vpraša, kako je tej reki ime, znamo povedati, da se imenuje Kamniška Bistrica.

V igralnici smo se tudi mi spremenili v reko in zaplesali ob glasbi. Nato smo »našo« reko še naslikali s čopiči. Vzgojitelj Nik nam je na harmoniko zaigral pesem Veselo v Kamnik in veselo je bilo tudi v naši igralnici. Na koncu nas je povabil, da smo tudi mi preizkusili tipke na harmoniki ter iz nje izvabili zanimive zvoke.

V vrtcu nam je res lepo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja