Otroci vrtca Zarja se pogosto igrajo ob Kamniški Bistrici in raziskujejo bližnji gozd. Odpravijo se proti staremu mestnemu jedru in še naprej. Spoznavajo, raziskujejo in opazujejo mesto Kamnik z njegovo bogato zgodovinsko in kulturno dediščino.

Otroci ob raziskovanju Kamnika

Ob neprestani aktivnosti, zvedavo in radoživo z vsemi čuti srkajo vse kar občutijo in doživijo. Delček tega so poustvarili in skupaj s strokovnimi delavci vrtca, raznolike likovne izdelke, ki predstavljajo mesto Kamnik z otroške perspektive, postavili na ogled z razstavo Kamnik, moje mesto.

Otroški likovni izdelki in fotografije, ki predstavljajo mesto Kamnik z otroške perspektive

Kip mamuta, delo kiparja Mihe Kača, ki stoji v našem senzornem vrtu buri otroško domišljijo

Na otvoritvi razstave otroških likovnih del, ki je v sredo 15. marca, potekala v osrednjem prostoru vrtca Zarja, so kot soustvarjalci kulturnega programa ob občinskem prazniku, nastopili otroci oddelkov Veter in Zvezdica.

Otroci oddelka Veter v starosti 3-5 let in oddelka Zvezdica v starosti 4-5 let so zavzeto vadili in razigrano nastopili

Otroke, starše in povabljene goste sta uvodoma pozdravila gospod Matej Slapar, župan občine Kamnik in direktorica vrtca Darja Verbič. Sledil je nastop otrok, ki so skupaj s strokovnimi delavkami zapeli in zaplesali tako, da se je prisotnim od ponosa zarosilo oko. Program je v čudovito celoto povezala strokovna delavka Ljuba Lajmiš.

Kamenček v mozaik včerajšnje otvoritve je pristavil prav vsak otrok v vrtcu Zarja, skupaj s strokovnimi delavci oddelkov Zarja, Sonček, Kapljica, Žarek, Meglica, Lunica, Oblaček, Veter, Zvezdica in Mavrica. Za ustvarjalni prispevek k likovni razstavi je vsak oddelek prejel priznanje, ki so ga skupaj z drobno pozornostjo otrokom, v zahvalo za sodelovanje na otvoritvi, podelile pedagoška vodja Petra Funtek, vzgojiteljica in likovna pedagoginja Zdenka Brglez Trtnik in direktorica vrtca.

Pedagoški vodji so se ob zaključku na odru pridružili vsi strokovni delavci vrtca in za srčno strokovno delo poželi zaslužen aplavz.

Prispevek z otvoritve je objavljen na: https://www.kamnik.si/objava/743071

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja