Konec leta je čas, da se ozremo nazaj

na prijateljstva, ki smo jih gradili,

dogodke, ki smo jih priredili,

izlete, ki so nam vsakdan popestrili,

znanje, ki smo ga usvojili,

izzive, ki so nas krepili … 

V spominu naj ostanejo zvoki glasbe, vonj po prvih pomladnih cvetlicah, rahlem poletnem dežju in jeseni, ki ob posebno hladnih jutrih že diši po snegu.

Srce naj spremlja toplina, ki smo jo občutili, kadar smo stopili skupaj in združili moči – včasih za prijaznejši prehod v vrtec, drugič za prve korake ali besede, naslednjič za novo stkana prijateljstva …

December je mesec, ko se odrasli oziraje na preteklo leto, že spogledujemo z novim in morda nam prav zato čas teče še hitreje. Otroci nas učijo, kako se “ustaviti v trenutku” in izdelati okrasek za novoletno smrečico ali ponosno zaplesati in zapeti na odru, se igrati, nato še posejati božično žito, izdelati voščilnico, speči piškote, prižgati svečko, si ogledati predstavo in končno verjeti v dobroto drugih in čarobnost pravljic.

Otroci so najboljši učitelji in starši odlični učenci, saj so skupaj z otroki izdelali številne okraske, ki krasijo obe smrečici v vrtcu, si ogledali nastop otrok v središču mesta Kamnik, se v res velikem številu odzvali na vabilo Dedka Mraza in si ogledali predstavo “Potepuh in nočna lučka”, ki so jo otrokom pripravili naši strokovni delavci.

Predvsem pa so starši v iztekajočem se letu pomembno prispevali k popoplavni sanaciji vrtčevskega igrišča, ki je bilo z njihovo pomočjo v le nekaj dneh pripravljeno za igro otrok. Hvala iz srca!

Tudi zimske dni otroci radi preživljajo na igrišču, ki smo ga jeseni obnovili in zamenjali dotrajani in v poplavah poškodovani leseni igrali, ter obogatili našo ploščad z novim kombiniranim igralom danskega izdelovalca Kompan, ki je skupaj s partnerjem za slovensko tržišče, podjetjem Cona plus iz Celja, ponudilo priložnost za naložbo s posebnim popustom.

Kamenček v mozaik popoplavne sanacije je, tik pred prazničnim decembrom, prispeval kamniški gledališki igralec Uroš Potočnik s premierno predstavo “Vitez, zmaj in jezero”, ki je bila dobrodelnega značaja.

Nekaj dni pred božično-novoletnimi prazniki, nas je obiskal še Dedek Mraz in otrokom obljubil, da tudi on pripravi presenečenje. Že naslednje jutro smo v telovadnici našli …

Pisalo se je leto 2023 … in bilo je lepo.

Verjamemo, da nam bo skupaj lepo tudi v prihajajočem letu 2024.

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja