13. november je mednarodni dan prijaznosti, pobarvajmo si dan. Obeležujemo ga od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti. Spodaj je naštetih nekaj idej, s katerimi lahko naredite dan prijaznejši:

  • podarite nasmeh,
  • podarite objem,
  • podarite toplo dlan,
  • zapojte pesmico,
  • narišite risbico.

Zagotovo boste tudi sami našli še kakšno idejo, kako nekomu polepšati dan.

 

Zato smo v tednu od 8. – 12. novembra otroci iz skupine Zarja namenili čas za pogovor o prijateljih in prijaznosti. Najprej smo se veliko pogovarjali o prijateljstvu, kdo so naši prijatelji in kako se počutim ob igranju z njimi. Predvsem pa o tem, zakaj je pomembno, da smo med seboj prijazni. Nato smo se odpravili na sprehod, kjer smo nabirali kamne različnih velikosti in oblik. V igralnici smo jih pobarvali z različnimi barvami, vzgojiteljici sta na posušene kamne zapisali prijazne, pozitivne misli in narisali simbole sreče. Naslednji dan smo se odpravili na sprehod ob Kamniški Bistrici, kjer smo kamne prijaznosti naključno razdelili po ograji, da bodo sprehajalcem polepšali dneve. Teden smo zaključili z branjem zgodbe Velika skrivnost.

Mamica in očka, pridita! Pojdimo na sprehod in si oglejmo naše kamenčke prijaznosti! Lahko ga vzamemo tudi s seboj in ga pustimo nekje drugje, ko ga ne bomo več potrebovali!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja