PRISPEVEK

DODATNE DEJAVNOSTI V VRTCU ZARJA

Datum objave: 13.09.2018

V šolskem letu 2018/19 smo pripravili raznolike dejavnosti in aktivnosti, ki omogočajo kreativno preživljanje prostega časa. Otroci bodo telovadili na Gibalnih delavnicah, plesali na Plesnih delavnicah, se učili angleškega jezika na Angleščini za otroke ter urili domišljijo na delavnicah Male robotike.

 

Dodatne dejavnosti potekajo v popoldanskem času v vrtcu Zarja.

 

GIBALNE DELAVNICE 

Otroci se bodo spoznavali s športom in zdravim načinom življenja. Spoznavali bodo naravne oblike gibanja, elementarne igre in gimnastične vaje, razvijali motorične sposobnosti kot so: moč, koordinacija, hitrost, ravnotežje, preciznost in gibalno učenje.

 

Delavnice bodo potekale:

- Vsak prvi torek v mesecu ( prva starostna skupina s starši)

- Vsak tretji četrtek v mesecu (druga starostna skupina)

 

več o sami Gibalni delavnici se nahaja v PRIJAVNICI!

prijavnica-gibalna-delavnica.pdf

 

ANGLEŠČINA ZA OTROKE 

Otroci se učijo angleškega jezika na igriv in sproščen način skozi igro, pesmi in ples, sličice, pantomimo, povezovanje, preproste dialoge in zgodbice.

Delavnice bodo potekale:

Vsak ponedeljek v dveh skupinah:

1. skupina: 16.45-17.15

2. skupina 17.20-17.50

Za otroke od 4-6 let

Vsebina delavnice: predstavitev in pozdravi, družina, štetje do 20, barve, igrače, božič in novo leto, praznovanje rojstnega dne, zimske aktivnosti, deli telesa, oblačila, hišni ljubljenčki, živali (na kmetiji, v gozdu, v živalskem vrtu), hrana in pijača, osnovni glagoli in različne pesmice.

Več o sami Angleščini za otroke se nahaja v PRIJAVNICI

prijavnica-anglescina-za-otroke.pdf

 

MALA ROBOTIKA

S programom LEGO® Simple Machines imajo otroci odlično priložnost za razvijanje in razumevanje naravoslovnih, mehanskih in strojnih konceptov. Vsebina je povezana s fiziko, matematiko in socialnim področjem.

Svojo kreativnost otroci izražajo z igro in sestavljanjem, dograjevanjem, dodelavo in preoblikovanjem svojih projektov oz. modelov v posebne, zanimive in tudi inovativne. Zabavni del aktivnosti poteka v raziskovalnem delu učne enote, ko otroci odkrivajo kaj se dogaja s predmetom, kako deluje, zakaj tako deluje oz. zakaj ne deluje tako kot so si sprva začrtali.

Delavnice bodo potekale:

Vsako sredo od 17.00- 18.00

Za otroke od 4-6 let

Več o sami Mali robotiki se nahaja v PRIJAVNICI

prijavnica-mala-robotika.pdf

 

PLESNI TEČAJ ZA OTROKE

Skozi zanimive igre in naloge, otroci razvijajo gibalne sposobnosti, delajo na moči in razgibanosti. 
Pridobivali bodo na motoričnih in koordinacijskih spretnostih, samozavesti, telesni moči in gibljivosti, obvladovanju telesa ter ustvarjalnosti.
 
Delavnice bodo potekale:
 
Vsako sredo od 16.45- 17.30
 
Za otroke od 3-7 let 
 
Več o samem Plesnem tečaju se nahaja v PRIJAVNICI
 
 

Dodatne dejavnosti, ki jih organiziramo v prostorih vrtca Zarja na Perovem v Kamniku, lahko obiskujejo tudi otroci, ki v ta vrtec niso vključeni.