Ob svetovnem dnevu Zemlje, smo si Oblački pogledali, kdaj je Zemlja “vesela” in kdaj “žalostna”. Zelo nas je zanimalo, kaj je še okoli nje in kako to, da imamo samo štiri letne čase.

V mesecu maju spoznavamo vesolje in vse, kar nas obdaja, hkrati pa skrbimo, da bo naša Zemlja “vesela”. Ob umivanju rok poskrbimo, da vodo zapremo, skrbimo, da ločujemo odpadke, ugašamo luči, če je zunaj dovolj svetlo in opozorimo starše, da ob obisku trgovine s seboj vzamemo vrečko za večkratno uporabo. V igralnici smo si naredili čisto pravi vesoljski kotiček, kjer se lahko preko igre veliko naučimo, hkrati pa se zabavamo.

V preteklem tednu, pa smo spoznali Zemljin satelit – Luno. Ugotovili smo, kako so ljudje prišli na Luno, spoznali osnovne dele rakete in, da se ljudem, ki letijo v vesolje reče astronavti. “Ampak, kaj pa potem oni na luni jedo, če na njej ni življenja?” Prav posebno tekočo hrano, ki je pakirana v vrečke. Ampak, če vprašate nas, mi bi v vesolju jedli pico, hot-dog in makarone.

Zanimive so nam bile luknjice na Luni, ki se jim reče kraterji. Naredili smo poskus z mivko in kamni, da smo ugotovili, kako so na Luni nastali kraterji.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja