V torek, 10. 1. 2023, smo ponovno dočakali izvedbo Šole dialoga v živo. Aktualna tematika in zanimiv predavatelj sta napolnila zgornjo avlo našega vrtca. Logoped Benjamin Vogrič je obdobje med 1. in 5. letom otrokove starosti označil kot tisto najpomembnejše za razvoj govora. Opozoril je na prve napake, ki jih starši naredijo in imajo lahko negativen vpliv na govorni razvoj otroka. Posebej pa je izpostavil in predstavil načine in tehnike za vzpodbujanje govorno-jezikovnega razvoja otrok med 1. in 3. letom starosti.

Opažamo, da napredna tehnologija in hiter tempo življenja, puščata posledice na govorno-jezikovnem razvoju otrok; pojavlja se vedno več govorno-jezikovnih motenj, otroci imajo šibek besedni zaklad, težave pri razumevanju navodil, težave pri izražanju in slabšo koncentracijo. S pomočjo staršev, strokovnih delavcev in zunanjih strokovnjakov želimo omogočiti otrokom, da izkoristijo svoje govorno-jezikovne potenciale, se spretneje vključujejo v socialno okolje in se pripravijo na začetno opismenjevanje.

Veselimo se ponovnega druženja, ki bo v torek, 17. 1. 2023 ob 17.30. Tokrat bomo pozornost usmerili na govorni razvoj otrok v starosti od 3. do 6. leta. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja