Deževen petek, ki nam bo ostal v spominu, saj smo vsi v skupini Lunica že prav težko pričakovali prav poseben obisk. Vedeli smo, da se nam pridruži ena izmed mamic in da bo ta pripeljala s seboj prijatelje – živali. Nismo pa vedeli koliko jih bo pripeljala in katere pravzaprav to bodo. Tako smo se pustili presenetiti … in res nismo bili razočarani!

Z navdušenjem smo sedli v krogu in čakali, da smo bili lahko na vrsti, da smo pobožali madagaskarskega sikajočega ščurka, ali pa paličnjaka in tisočnogo! Prav tako smo lahko rokovali z gekonom, ptičjim pajkom ali kraljevim pitonom, na koncu pa sta nas pričakali še dve malo bolj domači živali – kopenska želva ter morski prašiček.

Tisti najpogumnejši smo bili zraven, v prostoru! Nekateri pa so bili tudi tako pogumni, da so si živali ogledali, jih božali ali pa celo vzeli v svoje dlani.

Bilo jo pestro, razburljivo in zanimivo. Izvedeli smo veliko novega o živalih (na primer to, da ima tisočnoga najmanj 300 nog, ali pa to, da se lahko kača zvije v kroglo za zaščito pred plenilci) ter o sebi – ugotovili smo, da če smo lahko prijazni med seboj, smo lahko prijazni tudi do živali ter da, tudi če nas je strah, se včasih splača svoj strah premagati, saj občutek je zmagovit!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja