Komaj se je začel 1. december, ko smo skupaj z otroki vrtec preoblekli v praznično podobo, postavili smo smrečici, izdelali okraske in jih skupaj z otroci obesili na jelki. Najstarejši so se odpravili na Šutno, kjer so okrasili smrečice našega vrtca. V senzornem vrtu so zasijale prve lučke … V tamkajšnji hišici pa se je pričelo dogajati nekaj skrivnostnega … Mogoče je Dedek Mraz že takrat pričel z zavijanjem daril?

Tudi strokovni delavci smo se družili, tkali in utrjevali medsebojne vezi, ko smo izdelovali voščilnice za vse, ki nam veliko pomenijo in se nekateri preizkusili v kulinarični delavnici.

Decembrske dneve smo si posuli s prazničnim sladkorjem – pekli smo praznične piškote, nekateri so jih pekli tudi za svoje starše, ki so prišli na druženje in so si vzeli čas za svoje malčke, z njimi ustvarjali dragocene spomine …

Starejše skupine so se z avtobusom kar dvakrat odpeljale v DKK in si tam ogledali čudoviti predstavi. Strokovni delavci pa smo za otroke pripravili lutkovno predstavo. Vprašajte otroke, v koga se je zaljubil žabec, pa vam mogoče povedo.

Zabavali smo se v skoraj čisto pravem kinu, kjer smo si ogledali risani film na velikem zaslonu …

Upamo, da bomo polepšali praznike tudi starejšim iz doma starejših občanov, ki jih žal ne moremo obiskati, smo jim pa pripravili prijeten posnetek z iskrenimi željami in nasmehi otrok.

Pa še nekdo nas je obiskal … in nam prinesel darila … Dedek Mraz!

Za uspešen skok v praznične dni smo imeli praznični ples, kjer smo se v ritmih zabavne glasbe razživeli, zavrteli ter se skupaj s prijatelji poveselili.

Otroci so tekom decembra aktivno sodelovali, soustvarjali, podajali ideje, da so se izpeljale dejavnosti, ki so si jih želeli tudi sami. Povezovali so se s prijatelji drugih skupin, spoznavali vrednote in občutili pripadnost eni veliki vrtčevski družini.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja