Radovednost nas vodi k raziskovanju in odkrivanju. Ko smo radovedni, se “aktiviramo” in začnemo raziskovati tisto, kar nas zanima. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novih izkušenj in spoznanj. Otroci kažejo radovednost s spraševanjem ter željo po odkrivanju nečesa novega. Otroci so radovedni do vsega, kar počnejo, kar opazujejo. Skozi igrivo raziskovanje zadovoljijo svojo radovednost in jo na ta način razvijajo. Radovednost pomaga otrokom odkrivati in razumeti svet. Najpogostejše otroško vprašanje je “Zakaj … ?”, najboljši pa ” Zato … .” do katerega pride otrok sam ali v družbi vrstnikov in odraslih, ki so pripravljeni na skupno iskanje in raziskovanje.

Letošnji naslov ob tednu otroka “Zakaji in zatoji otroške radovednosti” nas vabi, da skupaj z otroki razmišljamo o vprašanjih in o odgovorih, o takšnih in drugačnih izzivih, da si vzamemo čas in skupaj odkrivamo nova spoznanja.

Ob vstopu v vrtec nas bo vsakodnevno pričakala škatla radovednosti. Le kaj bo skrito notri? Za izzivov željne pa tudi vprašanja, na katera obstaja veliko pravih odgovorov, sploh v glavah naših otrok. Vzemimo si trenutek in zapišimo njihova razmišljanja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja