Vrtec v ponedeljek, 7. 8. 2023, ostaja zaprt. Intenzivno odpravljamo posledice poplave in se pripravljamo na ponovno odprtje vrtca v sredo, 9. 8. 2023.

Ekipa delavcev podjetja, ki je vrtec Zarja gradilo, že vse od petka neumorno dela. Očistili so notranjost vrtca, urejajo okolico, naložili in odvozili so ogromne količine rečnega mulja.

Z deževnico iz podzemnih rezervoarjev perejo zunanje površine. Preverili so tudi stanje kanalizacije, ki jo danes zunanji izvajalec čisti.

Že v nedeljo, ko je iz pip v vrtcu pritekla voda, se je zbrala ekipa in pričela s čiščenjem kuhinje. Čakamo še intervencijsko ekipo Adriaplina, ki bo poskrbela, da bodo kuharji lahko ponovno kuhali slastna kosila.

Danes naši strokovni delavci čistijo pohištvo in didaktiko v igralnicah, ki so v petek izgledale takole;

zdaj pa so že skoraj pripravljene za sprejem otrok.

Reka je na našem igrišču pustila velike količine rečnega blata in s seboj odnesla mivko iz peskovnikov. Zaradi prekinjene ograje in velike količine naplavin, severno igrišče in senzorni vrt nista varna za igro otrok.

Dodatna para rok, ki sta se včeraj ponudila v pomoč, sta pomagala urejati južno igrišče in ploščad, kjer se bodo otroci že v sredo lahko igrali. Jure – gonilna sila sanacije vrtca, Matic in Darja, hvala iz srca.

Za sanacijo igrišča in povrnitev v prvotno stanje bomo potrebovali še kar nekaj časa in predvsem vse tiste starše z lopatami, grabljami, samokolnicami in kakšno prikolico na traktorju, ki ste v preteklih dneh ponudili svojo pomoč. Prvo akcijo “OČISTIMO IGRIŠČE” načrtujemo za torek, 8. 8. 2023. O podrobnostih boste starši obveščeni preko e-pošte.

Skupaj nam bo uspelo, da se vidimo kmalu!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja