Otroci oddelkov Zarja, Mavrica, Veter, Zvezdica, Oblaček in Lunica so v Domu kulture Kamnik videli barve in sence, slišali besede, melodijo in prisluhnili zgodbi. Pripoved, ki izhaja iz bogate inuitske mitologije v predstavi Vrvica, ki je rešila svet obuja tradicionalni način pripovedovanja zgodb s pomočjo figuric iz vrvice in je bila na platformi Zlata paličica uvrščena v katalog kakovostnih uprizoritev za otroke in mladino.

Za marsikaterega otroka je bila današnja izkušnja vožnje z avtobusom, obiska kulturne ustanove in ogleda predstave, njegova prva. Zgodbo o kalupalikih, pol ribah in pol ljudeh z zeleno kožo in dolgimi kremplji, ki v zgodbi varujejo naravo in skrbijo za ravnovesje med njo in človekom, je vsak otrok razumel, sprejemal in vrednotil na sebi lasten način in iz nje potegnil nova znanja in spoznanja. Zgodbo bodo otroci ob slikanici “Vrvica, ki je rešila svet” še obnavljali, tako razvijali svoje mišljenje in govor, ter preko vrednotenja razvijali kritično presojanje.

Za otroke je doživetje predstave v dvorani še posebna izkušnja. Vznemirjenje se meša s pričakovanjem, trenutek teme v dvorani, preden se predstava začne, je trenutek čarovnije, ki si jo otroci zelo dobro zapomnijo.

Izvajalca Barbara Polajnar in Jaka Andrej Vojevec sta otroke aktivno vključila in povabila k premisleku o vplivu človeka na življenjsko okolje živali. Celotne zgodbe ne izdamo, morda pa vam otroci zaupajo kako je vrvica rešila svet.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja