Zadnje čase imamo Žarki precej obiskov – naučili smo se spoštljivega obnašanja do živih bitij. Da smo do živali in rastlin nežni in spoštljivi. Prejšnji teden nas je obiskal prijazni pajek, ki je spletal mrežo v naši igralnici – peli smo mu pesmico Mali hitri pajek. Sprašujemo se, kam je pajek zdaj odšel … Mogoče že na počitnice?

V vrtcu smo gostili tudi zajčka Puhija, za katerega smo tudi Žarki poskrbeli. Odnesli smo mu nekaj priboljškov – malce korenčka, zelja in jabolka. Mu pripravili svežo vodo in ga nekateri tudi pogumno pobožali. Opazili smo da ima zelo mehko dlako, dolga ušesa, rep in ostre kremplje. Plesali smo ples Didldajček.

Na obisk sta prišla tudi polža s hiško. Opazovali smo njuno gibanje, jih nežno potipali, se gibali kot polži, s prsti naredili rožičke in prepevali pesem M. Voglar – Polžek.

Nismo skrbeli samo za naše živali, ampak smo poskrbeli tudi za naše rožice v igralnici, ki smo jih presadili, nekaj na novo posadili in zalili. Presipali smo zemljo in polnili lončke, zemljo tipali in na koncu igralnico tudi skupaj pospravljali. Uredili smo tudi našo gredico v senzornem vrtu in tam opazovali tudi naša velika drevesa, tipali in vonjali njihova debla, sedaj pa upamo, da bomo čimprej lahko uživali v poletnih, toplih, sončnih dneh.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja